pondělí 20. srpna 2012

Co čtu: Reloaded

Čtenářský blog Co čtu jsem si založil v prosinci 2009 a až do srpna 2012 jsem zde publikoval 162 příspěvků, tedy v průměru jeden týdně.

Poslední dobou jsem se však zamýšlel nad tím, mám-li vůbec psát o knihách, které nejsou nijak pozoruhodné? Co s přečtenými knihami, které mne nenadchly, nenaštvaly, ani neobohatily?

Čtu více, než bloguji, takže o špatných knihách jsem moc nepsal a vybíral ty dobré. Když jsem ale neměl šťastné období na nové čtení, musel jsem chtě nechtě sáhnout do zásoby slabších kousků, která nyní čítá přes 50 položek (hlavně business a mystika).

O letošních prázdninách v Lisabonu jsem došel k rozhodnutí, že už nadále nechci psát o nezajímavých knihách, jen abych udržel týdenní periodicitu blogu. Těšte se tedy jen na ty lepší kousky — někdy dva týdně, jindy třeba jeden za dva měsíce. Zkrátka nepravidelně.

Také jsem se rozhodl přejmenovat svůj čtenářský Twitter účet @coctu na osobní @robertvlach a používat jej podobně jako můj Facebook profil. Pokud jste tedy Co čtu sledovali přes Twitter, bude to změna k lepšímu. A mimochodem, followuji své oblíbené autory.