středa 22. března 2017

Na volné noze: Podnikejte jako profesionálové

Tak je to venku! Moje kniha Na volné noze: Podnikejte jako profesionálové vychází u Melvilů (❤) a právě jsme spustili web s objednávkou i ukázkami — první výtisky odešlou a předají čtenářům už příští středu.

Tohle je pro mne chvíle zvláštní nejistoty, protože celou knihu četli dosud (kromě mě a korektora) vlastně jen 4 lidé: Vendula Kurkova jako odpovědná redaktorka a Michal Kašpárek, Tomáš Baránek a Daniel Gladiš coby skvělí a neúprosní oponenti. Mohu tedy jen hádat, jak se bude líbit ostatním a neobligátně poděkovat:

Jan Melvil je vynikající vydavatelství nejen navenek knihami, které vydává, ale i unitř tím, jak funguje. O naší více než roční spolupráci mohu hovořit jedině v superlativech. Projektový tým měl 18 lidí, přesto jsem se za celou dobu jsem nesetkal s jedinou známkou neprofesionality či šlendriánu. Potkat se s Panem Melvilem takto osobně je až metafyzický zážitek. Každému autorovi bych jeho péči a pozornost přál. Prostě borec!

Venda, Michal, Tomáš i Dan mi nesmírně pomohli knihu vylepšit a stejně tak desítka statečných, odborných oponentů: Michal Hanych, Pavel Minář, Jakub Vrána, Dušan Janovský, Adam Zbiejczuk, Jan Řezáč, Dan Šácha, Mira Vlach, Petr Koubský a Daniel Morávek — nedokážu si představit, jak bych knihu dotáhl bez jejich pomoci.

Lenka si zaslouží největší dík zvlášť, protože celý rok byl mimořádně náročný a často jsem psal o večerech i víkendech. Teď máme konečně prostor i na dovolenkování, zábavu nebo Retreat.cz. Moc mi pomohla a bez ní by mě to psaní ani nebavilo.

Dal jsem do toho všechno a teď mohu jen doufat, že se kniha dostane do správných rukou. Za ten rok práce to každopádně stálo!

Robert Vlach: Na volné noze